Over Rijshaeghe

Historie

Tennisvereniging Rijshaeghe werd 1 november 1985 opgericht. In 1985 was er veel activiteit op Tennispark Welgelegen: zowel Tennisvereniging Welgelegen, Tennisvereniging Damo, Tennisvereniging Zamo als diverse bedrijven met vaste baanhuur deelden de banen met elkaar. Na een tumultueuze tijd vertrok Tennisvereniging Welgelegen naar het toenmalige Tennispark Elsenburg.

Enkele enthousiaste leden voelden er weinig voor om het tennispark te verlaten en richtten een nieuwe vereniging op, Tennisvereniging Rijshaeghe was geboren.

Naamsverklaring

De naam Rijshaeghe komt voort uit de ligging van het park, midden in de landgoederenzone op de grens van Rijswijk en Den Haag.

De schrijfwijze is een knipoog naar het verleden, toen Koning Willem III landgoed Welgelegen had aangekocht om zijn Franse maîtresse te huisvesten.

Lidmaatschap

Per kalenderjaar betaal je €25 voor je lidmaatschap bij TV Rijshaeghe. Volwassenen betalen dit bedrag naast het parklidmaatschap. Voor jeugdspelers die competitie spelen geldt een alles-in-éénconstructie en is dit bedrag in de tennislessen verwerkt.

Tennislessen

Wij hebben een samenwerkingsverband met Tennisschool Jan de Rook. Deze tennisschool verzorgt diverse soorten tennislessen (privé, duo, groep) voor jong  tot oud.  

Nieuwsbrieven

In de eerste week van iedere maand ontvangen onze leden een nieuwsbrief.
Wil je bepaalde informatie uit een nieuwsbrief opzoeken?
Lees ze dan nu terug.

Bestuur & commissies

TV Rijshaeghe wordt volledig gerund door vrijwilligers. Leer meer over de leden van het dagelijks bestuur en de technische commisie. 

Vacatures

Wil jij je als vrijwilliger inzetten voor onze vereniging? Bekijk dan nu welke functies er open staan.