KNLTB Najaarscompetitie

Vanwege de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus heeft de KNLTB besloten de Voorjaarscompetitie 2020 te verplaatsen naar het najaar. Deze unieke competitie krijgt de naam KNLTB Competitie 2020. Dit najaar worden dezelfde speelcategorieën aangeboden als tijdens het voorjaar.

Of de KNLTB Competitie 2020 in het najaar definitief door kan gaan, is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competetities te spelen. De KNLTB volgt de maatregelen en adviezen van het kabinet en het RIVM. De KNTLB heeft ook scenario’s klaarliggen waarbij bijvoorbeeld de startdatum opschuift, er om de week wordt gespeeld of in kleinere poules wordt gespeeld.

In het kort

Tijdens de KNLTB Najaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen half september en eind oktober, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio.

Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek.

Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. In het najaar wordt er niet gespeeld om promotie en/of degradatie.

Doe jij ook mee?

Dat kan! Bekijk onderaan deze pagina het competitie-aanbod en bepaal voor jezelf welke competitie het beste bij je past.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Speel je het liefst in het weekend of liever doordeweeks?
  • Wil je graag meedoen aan een competitie met enkel- en dubbelpartijen of het liefst alleen met dubbelpartijen?
  • Speel je graag in een heren- of damesteam of toch liever gemengd?

Nadat je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, rest er nog één ding: het samenstellen van een team. Vraag bijvoorbeeld rond bij je tenniscontacten of zij ook graag competitie willen spelen.

Lukt het je niet om een team samen te stellen? Neem dan op tijd via info@rijshaeghe.nl contact op met de VCL’s (Verenigingcompetitieleiders), zij proberen dan met je mee te denken.

Teamindeling 2020

Dinsdag 18 augustus 2020: de teamindeling voor de KNLTB Najaarscompetitie (officiële naam: KNLTB Competitie 2020) is bekend!
Teamindeling TV Rijshaeghe

Speeldata 2020

Competitiemap 2020

Zondag 6 september 2020: wil jij alle nieuwe regels rustig doorlezen. Open dan onderstaande PDF om de competitiemap online te bekijken.
Let op: in verband met de AVG-regels, staan de contactgegevens van de reservespelers hier niet in. Deze zijn uitgedeeld aan de teamcaptains.
Competitiemap senioren 2020

Competitieaanbod & inschrijven

De inschrijving voor de Najaarscompetitie 2020 is gesloten. 
Je kunt jezelf nog wel als reserve opgeven, stuur hiervoor een e-mail naar info@rijshaeghe.nl met als onderwerp ‘reserve najaarscompetitie’.