KNLTB Najaarscompetitie

In het kort

Tijdens de KNLTB Najaarscompetitie probeer je samen met jouw team in vijf speeldagen, tussen half september en half oktober, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit zes teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio.

Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek.

Het team dat na de vijf speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. Vanaf 2024 wordt er ook in het najaar gespeeld om promotie en/of degradatie.

Doe jij ook mee?

Dat kan! Bekijk onderaan deze pagina het competitie-aanbod en bepaal voor jezelf welke competitie het beste bij je past.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Speel je het liefst in het weekend of liever doordeweeks?
  • Wil je graag meedoen aan een competitie met enkel- en dubbelpartijen of het liefst alleen met dubbelpartijen?
  • Speel je graag in een heren- of damesteam of toch liever gemengd?

Nadat je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, rest er nog één ding: het samenstellen van een team. Vraag bijvoorbeeld rond bij je tenniscontacten of zij ook graag competitie willen spelen.

Lukt het je niet om een team samen te stellen? Neem dan op tijd via info@rijshaeghe.nl contact op met de VCL’s (Verenigingcompetitieleiders), zij proberen dan met je mee te denken.

Speeldata 2024

Teamindeling 2023

De teamindeling voor de KNLTB Najaarscompetitie 2023 is bekend.
Ga naar MijnKNLTB.nl om jouw team op te zoeken. 

Competitieaanbod & inschrijven

Wil jij in het najaar meedoen aan de officiële najaarscompetitie van de KNLTB? Bekijk dan op de website van de KNLTB onder Competitieaanbod het aanbod van spelcategorieën, kies jouw categorie uit en stuur een e-mail naar info@rijshaeghe.nl met als onderwerp ‘Opgave KNLTB Najaarscompetitie’. Vermeld in de e-mail:
1) de speeldag (donderdag/vrijdag/zaterdag/zondag)
2) de gekozen categorie
3) alle voor- en achternamen van de spelers van jouw team
4) wie teamcaptain is
Je kunt jouw team opgeven tot en met woensdag 12 juni 2024.

Heb je nog nooit eerder KNLTB-competitie gespeeld? Lees dan eerst onze pagina KNLTB-competitie door voor meer informatie en de voorwaarden waar je aan dient te voldoen om deel te nemen aan KNLTB-competities.

Je kunt je ook als reservespeler opgeven door een e-mail te sturen naar info@rijshaeghe.nl met als onderwerp ‘Reserve KNLTB Najaarscompetitie’. Vermeld in de e-mail jouw voor- en achternaam en telefoonnummer.

Het aanspreekpunt voor de KNLTB Najaarscompetitie 2024 is Brenda Blok. 

Handige Handleidingen

Bij de start van de competitie is het vaak een beetje weggezakt: hoe werkt het invoeren van de teamopstelling en uitslagen ook al weer? Wanneer mag je nu wel of niet invallen bij een team? Wat moet je ook alweer doen bij slecht weer? De KNLTB heeft hier handige handleidingen voor geschreven:

– Teamopstelling invoeren
– Wat te doen als wij niet kunnen spelen (weer/incompleet team)
– Invallen in ander team
– Competitiereglement