KNLTB Najaarscompetitie

Vanwege de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus heeft de KNLTB besloten de Voorjaarscompetitie 2021 te verplaatsen naar het najaar. Deze competitie krijgt (net als vorig jaar) de naam KNLTB Competitie 2021. Dit najaar worden dezelfde speelcategorieën aangeboden als tijdens het voorjaar.

Of de KNLTB Competitie 2021 in het najaar definitief door kan gaan, is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competetities te spelen. De KNLTB volgt de maatregelen en adviezen van het kabinet en het RIVM. De KNTLB heeft ook scenario’s klaarliggen waarbij bijvoorbeeld de startdatum opschuift, er om de week wordt gespeeld of in kleinere poules wordt gespeeld.

In het kort

Tijdens de KNLTB Najaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen half september en eind oktober, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio.

Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek.

Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. In het najaar wordt er niet gespeeld om promotie en/of degradatie.

Doe jij ook mee?

Dat kan! Bekijk onderaan deze pagina het competitie-aanbod en bepaal voor jezelf welke competitie het beste bij je past.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Speel je het liefst in het weekend of liever doordeweeks?
  • Wil je graag meedoen aan een competitie met enkel- en dubbelpartijen of het liefst alleen met dubbelpartijen?
  • Speel je graag in een heren- of damesteam of toch liever gemengd?

Nadat je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, rest er nog één ding: het samenstellen van een team. Vraag bijvoorbeeld rond bij je tenniscontacten of zij ook graag competitie willen spelen.

Lukt het je niet om een team samen te stellen? Neem dan op tijd via info@rijshaeghe.nl contact op met de VCL’s (Verenigingcompetitieleiders), zij proberen dan met je mee te denken.

Speeldata 2021

Teamindeling 2021

De teamindeling voor de KNLTB Najaarscompetitie 2021 (officiële naam KNLTB Competitie 2021) is bekend.
Open de PDF Teamindeling en klik op het KNLTB-logo achter jouw team om naar de poule-indeling op MijnKNLTB te gaan.

Competitiemap 2021

Iedere competitieperiode deelt TV Rijshaeghe een competitiemap uit aan alle captains. In deze map vind je de belangrijkste informatie. De captains hebben een versie ontvangen inclusief de contactgegevens van de reservespelers. In onderstaande PDF zijn deze contactgegevens niet opgenomen in verband met de AVG-wetgeving.
Competitiemap 2021

Competitieaanbod & inschrijven

Wil jij in het najaar meedoen aan de officiële voorjaarscompetitie van de KNLTB? Bekijk hiernaast het aanbod van spelcategorieën, kies jouw categorie uit en stuur een e-mail naar info@rijshaeghe.nl met als onderwerp ‘Opgave KNLTB Najaarscompetitie’. Vermeld in de e-mail:
1) de speeldag (donderdag/vrijdag/zaterdag/zondag)
2) de gekozen categorie
3) alle voor- en achternamen van de spelers van jouw team
4) wie teamcaptain is
Je kunt jouw team opgeven tot en met vrijdag 11 juni 2021.

Heb je nog nooit eerder KNLTB-competitie gespeeld? Lees dan eerst onze pagina 
KNLTB-competitie door voor meer informatie en de voorwaarden waar je aan dient te voldoen om deel te nemen aan KNLTB-competities.