KNLTB Zomercompetitie

Heb je zin om naast de Voorjaarscompetitie nog een competitie te spelen? Of wil je graag competitie spelen, maar ben je verhinderd in het weekend? Dan is de Zomeravondcompetitie ideaal voor jou!

In het kort

Tijdens de KNLTB Zomercompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, in mei en juni, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau en regio.

Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek.

Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. In de zomer wordt er niet gespeeld om promotie en/of degradatie.

LET OP: anders dan bij voor- en najaarscompetitie, wordt er tijdens de zomercompetitie gespeeld volgens het principe van Compact Spelen. Dat betekent het spelen van een beslissend punt bij een 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil). 

Doe jij ook mee?

Dat kan! De zomeravondcompetitie heeft een vaste speelavond en starttijd, namelijk de woensdag om 19.00u. Je kunt je inschrijven als dames-, heren-, of mixteam. Een team bestaat uit minimaal vier spelers.

De zomercompetitie is een dubbelcompetitie, afhankelijk van wat voor team je bent worden de volgende vier wedstrijden gespeeld:

  • 4 x HD
  • 4 x DD
  • 1 x DD, 1 x HD, 2 x GD

Er rest nu nog één ding: het samenstellen van een team. Vraag bijvoorbeeld rond bij je tenniscontacten of zij ook graag competitie willen spelen.

Lukt het je niet om een team samen te stellen? Neem dan op tijd via info@rijshaeghe.nl contact op met de VCL’s (Verenigingcompetitieleiders), zij proberen dan met je mee te denken.

Infographic KNLTB Zomercompetitie

Speeldata 2021 & inschrijven

In verband met de maatregelen rond het coronavirus is de KNLTB Zomercompetitie van 2020 afgelast. De speeldata voor 2021 zijn op dit moment nog niet bekend. 

Houd in 2021 de maandelijkse nieuwsbrief in de gaten, hierin wordt vermeld wanneer de inschrijving voor de zomercompetitie is geopend.