KNLTB Zomercompetitie

Heb je zin om naast de Voorjaarscompetitie nog een competitie te spelen? Of wil je graag competitie spelen, maar ben je verhinderd in het weekend? Dan is de Zomeravondcompetitie ideaal voor jou!

In het kort

Tijdens de KNLTB Zomeravondcompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, in mei en juni, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau en regio.

Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek.

Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. In de zomer wordt er niet gespeeld om promotie en/of degradatie.

LET OP: anders dan bij voor- en najaarscompetitie, wordt er tijdens de zomeravondcompetitie gespeeld volgens het principe van Compact Spelen. Dat betekent het spelen van een beslissend punt bij een 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil).

Doe jij ook mee?

Dat kan! De zomeravondcompetitie heeft een vaste speelavond en starttijd, namelijk de woensdag om 19.00u. Je kunt je inschrijven als dames-, heren-, of mixteam. Een team bestaat uit minimaal vier spelers.

De zomercompetitie is een dubbelcompetitie, afhankelijk van wat voor team je bent worden de volgende vier wedstrijden gespeeld:

  • 4 x HD
  • 4 x DD
  • 1 x DD, 1 x HD, 2 x GD

Er rest nu nog één ding: het samenstellen van een team. Vraag bijvoorbeeld rond bij je tenniscontacten of zij ook graag competitie willen spelen.

Lukt het je niet om een team samen te stellen? Neem dan op tijd via info@rijshaeghe.nl contact op met de VCL’s (Verenigingcompetitieleiders), zij proberen dan met je mee te denken.

Infographic KNLTB Zomeravondcompetitie

Speeldata 2024

Inschrijven

Je kunt jouw team t/m woensdg 3 2024 opgeven door een e-mail te sturen naar info@rijshaeghe.nl met als onderwerp ‘KNLTB Zomeravondcompetitie’. Vermeld in de e-mail:

1) de gekozen categorie
2) alle voor- en achternamen van de spelers van jouw team
3) wie teamcaptain is