KNLTB-competitie

De KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) organiseert het hele jaar door een zeer divers competitieaanbod, voor zowel beginnende spelers als topspelers en iedereen daar tussenin. Wat maakt competitie spelen nou zo leuk?

Teamgevoel, gezelligheid en ontwikkeling

Veel tennissers tellen af naar het moment waarop de competitie begint. Competitie spelen is het gevoel van samen willen winnen en elkaar steunen als er verloren wordt. Het is napraten met je teamgenoten over die ene rally onder het genot van een hapje en drankje. Naast het wedstrijdelement staat tijdens de competitie de gezelligheid voorop.
Door wedstrijden te spelen verleg je je grenzen, verbeter je jezelf keer op keer en ontwikkel je jezelf op techniek, inzicht en mentaal vlak. Iedereen kan meedoen, want er is altijd een competitie voor jou!

Algemene informatie & voorwaarden

Je speelt in teamverband (dames-, heren- of mixteam) zeven of vijf weken lang (afhankelijk van competitieperiode en competitiedag) tegen spelers van een ander park. Je hebt dus een team nodig, dat minimaal uit vier spelers bestaat: een dames- of herenteam bestaat uit minimaal 4 dames of heren, een mixteam bestaat uit minimaal 2 dames en 2 heren.

Elke week speel je tegen een andere club: de ene week speel je bijvoorbeeld thuis, de andere keer speel je uit op het park van jouw tegenstanders. Je kiest met jouw team voor vrijdagavond, zaterdag overdag of zondag overdag.

Competitie spelen is een dag- of avondvullend programma en een sociale bezigheid. Je begint de dag/avond met een koffieronde samen met je tegenstanders, waarna de eerste partijen de baan op gaan. Na elke wedstrijd bieden de winnaars de verliezers een drankje aan. Je sluit de dag samen met je tegenstanders af door met elkaar te borrelen.

Om deel te nemen aan de KNLTB Competitie moet je lid zijn van TV Rijshaeghe (€25 per kalenderjaar) en minimaal zes maanden per jaar all-inlid zijn van Tennispark Welgelegen (bij een maandlidmaatschap €35 per maand). Daarnaast betaalt elk team bij de start van de competitie een teambijdrage aan de vereniging. Deze bijdrage is voor 2023 vastgesteld op €100 (voorjaar) / €80 (najaar). Hiervan worden onder andere de competitiebijdrage aan de KNLTB, de ballen en de borrelplank betaald.

april-mei

KNLTB Voorjaarscompetitie

Vorm een officieel team en speel op vrijdagavond, zaterdag overdag of zondag overdag.

mei-juni

KNLTB Zomercompetitie

Speel je liever op woensdagavond? Dan is de zomercompetitie ideaal voor jou.

September-Oktober

KNLTB Najaarscompetitie

Vorm een officieel team en speel op vrijdagavond, zaterdag overdag of zondag overdag.