KNLTB Voorjaarscompetitie

Jaarlijks doen er vele teams mee aan wat de meesten beschouwen als de mooiste periode van het tennisseizoen:
de KNLTB Voorjaarscompetitie.

In het kort

Tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen begin april en begin juni, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio.

Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek.

Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.

Doe jij ook mee?

Dat kan! Bekijk onderaan deze pagina het competitie-aanbod en bepaal voor jezelf welke competitie het beste bij je past.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Speel je het liefst in het weekend of liever doordeweeks?
  • Wil je graag meedoen aan een competitie met enkel- en dubbelpartijen of het liefst alleen met dubbelpartijen?
  • Speel je graag in een heren- of damesteam of toch liever gemengd?

Nadat je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, rest er nog één ding: het samenstellen van een team. Vraag bijvoorbeeld rond bij je tenniscontacten of zij ook graag competitie willen spelen.

Lukt het je niet om een team samen te stellen? Neem dan op tijd via info@rijshaeghe.nl contact op met de VCL’s (Verenigingcompetitieleiders), zij proberen dan met je mee te denken.

Speeldata 2021

Competitieaanbod & inschrijven

De inschrijving voor de Voorjaarscompetitie 2021 is gesloten. 
Je kunt jezelf nog wel als reserve opgeven, stuur hiervoor een e-mail naar info@rijshaeghe.nl met als onderwerp ‘reserve voorjaarscompetitie’. 

LET OP: op vrijdag wordt er in het voorjaar van 2021 OM DE WEEK gespeeld.
Lees meer over het om de week spelen op vrijdagavond op de website van de KNLTB.

Heb jij vragen over de KNLTB Voorjaarscompetitie 2021? Bekijk dan eerst de KNLTB-pagina Veelgestelde vragen | Corona, kopje Competitie.
Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Mail ons dan via info@rijshaeghe.nl.