Nieuwsbrief mei 2024

Afsluiting KNLTB Voorjaarscompetitie, Clubkampioenschappen, inschrijven KNLTB Najaarscompetitie

Onderwerpen van deze nieuwsbrief

  • Afsluiting KNLTB Voorjaarscompetitie (volwassenen) – zaterdag 1 juni
  • Inschrijven Clubkampioenschappen – zondag 9 juni t/m zaterdag 15 juni
  • Inschrijven teams KNLTB Najaarscompetitie – uiterlijk 12 juni
  • Aanstaande activiteiten

De KNLTB Voorjaarscompetitie loopt alweer op zijn einde en de zomer komt eraan: itjd voor een paar mooie activiteiten! Word jij dit jaar Clubkampioen? Heb je al met je team besproken of jullie KNLTB Najaarscompetitie gaan spelen? Zin om een dagje een shuffletoernooi te spelen? Lees dan snel deze nieuwsbrief en schrijf je in!

 

Afsluiting KNLTB Voorjaarscompetitie

Zaterdag 1 juni vanaf 18.00 uur organiseren we weer een competitieafsluiting (volwassenen) met BBQ en DJ! Afhankelijk van het weer zal dit buiten of binnen plaatsvinden. Ook willen we alle kampioenen deze avond in het zonnetje zetten.
Alle teamcaptains hebben hier eerder al een uitnodiging voor gekregen, maar iedereen is welkom!

De kosten voor de BBQ (vlees of vega) bedragen €19,50 per persoon.
– Menu vlees: saté, hamburger, worst
– Menu vega: burger, groentespies, n.t.b.
– Daarbij wordt geserveerd: satésaus, frites, aardappel- en huzarensalade en stokbrood (wit en bruin) met diverse smeersels.

Geef uiterlijk maandag 27 mei via een mail naar info@rijshaeghe.nl door met hoeveel personen jij aanwezig bent en voor welk menu jullie kiezen. Als je je opgeeft wordt verwacht dat je er ook bent, dit i.v.m. de inkopen.

 

Clubkampioenschappen

Wanneer?
De clubkampioenschappen vinden plaats van zondag 9 juni t/m zaterdag 15 juni. Inschrijven is nog mogelijk t/m woensdag 5 juni.

Voor wie?
Alle volwassen spelers (17 jaar en ouder) van tennisvereniging Rijshaeghe/all-inleden van Tennispark Welgelegen. Heb jij op dit moment nog een proeflidmaatschap bij Tennispark Welgelegen, maar ben je van plan om direct daarna over te gaan naar een all-inlidmaatschap (waardoor je ook lid kunt worden van de tennisvereniging), dan ben je van harte welkom om deel te nemen. 

Waarom meedoen?
Voor nieuwe leden is dit een mooie manier om andere leden te leren kennen en ervaring op te doen met het spelen van wedstrijden.
Voor de competitiespeler is dit een mooie manier om je voor te bereiden op het KNLTB toernooiseizoen voor de zomermaanden. Meet met jouw team hoe je er onderling voor staat in het enkelspel, of kies ervoor om de Clubkampioenschappen te gebruiken om samen wedstrijdritme op te doen voor je dubbelpartijen.
Daarnaast is het natuurlijk erg gezellig om een onderling toernooi op je eigen park te spelen én mag je jezelf misschien wel de clubkampioen van 2024 noemen!

Hoe schrijf ik in?
Inschrijven voor de Clubkampioenschappen doe je niet zoals bij Open Toernooien via MijnKNLTB.nl, maar via onze website, pagina Clubkampioenschappen. Je moet hiervoor wel inloggen met jouw inloggegevens (dit zijn dezelfde inloggegevens als bij online reserveren voor het tennispark of trainingen reserveren bij de tennisschool).
Je kunt ook een e-mail sturen naar info@rijshaeghe.nl met als onderwerp Inschrijving Clubkampioenschappen. Vermeld hierin je voor- en achternaam, aan welke categorieën je mee wilt doen en bij een dubbel/mix wie je speelmaatje is. 

Speelinformatie
– Er wordt gespeeld in de categorieën herenenkel, damesenkel, herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel. Je kunt je zelf niet in een speelsterktecategorie (5/6/7/8) inschrijven. Uiteraard houden we bij het maken van de indelen wél rekening met speelsterktes: een net-begonnen tennisser met speelsterkte 8/9 speelt dus niet tegen een ervaren tennisser met speelsterkte 5/6.
– Je kunt je voor maximaal twee categorieën inschrijven, je zult dus een keuze moeten maken of je clubkampioen wilt worden in het enkel-, dubbel- of mixspel.
– Er wordt (voor zover mogelijk) in poulevorm gespeeld, dus iedereen speelt minimaal twee wedstrijden.
– Je mag eén verhindering doorgeven (doordeweeks), maar dient wel op de finaledag beschikbaar te zijn.
– Het inschrijfgeld bedraagt €7,50 per persoon per onderdeel.

 

Inschrijven KNLTB Najaarscompetitie

De KNLTB Najaarscompetitie vindt plaats van half september t/m half oktober en bestaat dit jaar wederom uit 5 i.p.v. 7 speeldagen. Nieuw dit jaar, is dat er ook in het najaar voor promotie/degradatie wordt gespeeld.
Wil jij in het najaar meedoen aan de officiële najaarscompetitie van de KNLTB? Bekijk dan op de website van de KNLTB onder Competitieaanbod het aanbod van spelcategorieën, kies jouw categorie uit en stuur een e-mail naar info@rijshaeghe.nl met als onderwerp Opgave KNLTB Najaarscompetitie. Vermeld in de e-mail:
1) de speeldag (donderdag/vrijdag/zaterdag/zondag)
2) de gekozen categorie
3) alle voor- en achternamen van de spelers van jouw team
4) wie teamcaptain is
Je kunt jouw team opgeven tot en met woensdag 12 juni 2024.

 

Aanstaande tennisactiviteiten

Zet onderstaande data alvast in je agenda!

Afsluiting KNLTB Voorjaarscompetitie (volwassenen) zaterdag 1 juni
Clubkampioenschappen zondag 9 juni t/m zaterdag 15 juni
Shuffletoernooi – thema: Aloha! Welcome to Hawai! zaterdag 6 juli
Golftoernooi zondag 1 september
Afsluiting KNLTB Najaarscompetitie (volwassenen) zaterdag 12 oktober
Shuffletoernooi – thema: nog te bepalen zondag 3 november
Stamppottentoernooi zondag 24 november
Shuffletoernooi – thema: oliebollen zaterdag 28 december

Open Toernooien (georganiseerd door Tennispark Welgelegen)

Welgelegen Open Zomertoernooi maandag 8 juli t/m zondag 14 juli
Welgelegen Open Herfsttoernooi maandag 14 oktober t/m zondag 20 oktober

 

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail ons dan via info@rijshaeghe.nl