Nieuwsbrief mei 2023

Clubkampioenschappen, KNLTB Najaarscompetitie en Independence Daytoernooi

Onderwerpen van deze nieuwsbrief

  • Clubkampioenschappen – 10 juni t/m 17 juni
  • Inschrijven teams KNLTB Najaarscompetitie
  • Independence Daytoernooi – zondag 2 juli

De KNLTB Voorjaarscompetitie loopt alweer op zijn einde, en het Open Toernooiseizoen komt eraan. Tijd voor een paar mooie activiteiten! Word jij dit jaar Clubkampioen? Heb je al met je team besproken of jullie KNLTB Najaarscompetitie gaan spelen? Zin om een dagje een mixtoernooi te spelen? Lees dan snel deze nieuwsbrief en schrijf je in!

 

Clubkampioenschappen

Wanneer?
De clubkampioenschappen vinden plaats van zaterdag 10 juni t/m zaterdag 17 juni. Inschrijven is nog mogelijk t/m dinsdag 6 juni.

Voor wie?
Alle volwassen spelers (17 jaar en ouder) van tennisvereniging Rijshaeghe/all-inleden van Tennispark Welgelegen. Heb jij op dit moment nog een proeflidmaatschap bij Tennispark Welgelegen, maar ben je van plan om direct daarna over te gaan naar een all-inlidmaatschap (waardoor je ook direct lid wordt van de tennisvereniging), dan ben je van harte welkom om ook alvast deel te nemen. 

Waarom meedoen?
Voor nieuwe leden is dit een mooie manier om andere leden te leren kennen en ervaring op te doen met het spelen van wedstrijden.
Voor de competitiespeler is dit een mooie manier om je voor te bereiden op het KNLTB toernooiseizoen voor de zomermaanden. Meet met jouw team hoe je er onderling voor staat in het enkelspel, of kies ervoor om de Clubkampioenschappen te gebruiken om samen wedstrijdritme op te doen voor je dubbelpartijen.
Daarnaast is het natuurlijk erg gezellig om een onderling toernooi op je eigen park te spelen én mag je jezelf misschien wel de clubkampioen van 2023 noemen!

Hoe schrijf ik in?
Inschrijven voor de Clubkampioenschappen doe je niet zoals bij Open Toernooien via MijnKNLTB.nl, maar via onze website, pagina Clubkampioenschappen. Je moet hiervoor wel inloggen met jouw inloggegevens (dit zijn dezelfde inloggegevens als bij online reserveren voor het tennispark of trainingen reserveren bij de tennisschool). Je kunt ook een e-mail sturen naar info@rijshaeghe.nl met als onderwerp ‘inschrijving clubkampioenschappen’. Vermeld hierin je voor- en achternaam, aan welke categorieën je mee wilt doen en bij een dubbel/mix wie je speelmaatje is. 

Speelinformatie
Er wordt gespeeld in de categorieën herenenkel, damesenkel, herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel. Je kunt je zelf niet in een speelsterktecategorie (5/6/7/8) inschrijven. Uiteraard houden we bij het maken van de indelen wél rekening met speelsterktes: een net-begonnen tennisser met speelsterkte 8/9 speelt dus niet tegen een ervaren tennisser met speelsterkte 5/6.
– Je kunt je voor maximaal twee categorieën inschrijven, je zult dus een keuze moeten maken of je clubkampioen wilt worden in het enkel-, dubbel- of mixspel.
– Er wordt (voor zover mogelijk) in poulevorm gespeeld, dus iedereen speelt minimaal twee wedstrijden.
– Je mag eén verhindering doorgeven (voorweekend of doordeweeks), maar dient wel op de finaledag beschikbaar te zijn.
– Het inschrijfgeld bedraagt €5 per persoon per onderdeel.

 

KNLTB Najaarscompetitie

De KNLTB Najaarscompetitie bestaat dit jaar wederom uit 5 ipv 7 speeldagen. Er wordt verder een normale Najaarscompetitie gespeeld, wat betekent dat er niet voor promotie/degradatie wordt gespeeld én dat de competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelden en niet op basis van teamrechten. Je kunt jouw team nog t/m donderdag 15 juni opgeven voor deze competitie.
Bekijk op onze KNLTB Najaarscompetitie-pagina het aanbod van spelcategorieën, kies jouw categorie uit en stuur een e-mail naar info@rijshaeghe.nl met als onderwerp ‘opgave KNLTB najaarscompetitie 2023’. Vermeld in de e-mail:
1) de speeldag (donderdag/vrijdag/zaterdag/zondag)
2) de gekozen categorie
3) alle voor- en achternamen van de spelers van jouw team
4) wie teamcaptain is
Je kunt jouw team opgeven tot en met donderdag 15 juni.

 

Independence Daytoernooi

Zin in een dagtoernooitje? Zet dan zondag 2 juli alvast in je agenda, want dan spelen we het Independence Daytoernooi! Dit is een pleziertoernooi in mixvorm, je geeft jezelf dus op met een medelid van het andere geslacht. Het Independence Daytoernooi heeft een Amerikaans tintje: kleed jezelf in rood, wit en blauw of kies voor stars & stripes. We sluiten de dag af met een heerlijk diner.
Lees meer op onze pagina Independence Daytoernooi en schrijf jezelf direct in.

 

 

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail ons dan via info@rijshaeghe.nl